Мирослав Недевски

Мирослав Недевски

треньор

Мирослав Недевски е на работа в ТК “Малееви” от лятото на 2020 година. Занимава се с група пораснали, като има възможност да помага на различни хора – начинаещи, средно напреднали или дори хора с професионално ниво. Води и индивидуални занимания. Харесва му да гледа колко бързо напредват начинаещите и как се забавляват на корта.

Миро започва да играе тенис в родния си град Габрово, когато е 10-годишен. Преди това е пробвал различни спортове – футбол, плуване, а баща му го води и на тенис на маса. Когато обаче сменя хилката с ракета, разбира, че това е неговото призвание. По онова време в Габрово има само циментови кортове. След като са окрити първите червени кортове, Мирослав започва първи на тях с още няколко деца и се чувства като пионер за спорта в града си. Запалва се по тениса и започва да тренира всеки ден по 3-4 часа. Като дете и юноша се състезава по турнири, но на 16 години спира. Разбира, че за да стане професионалист, се изискват много саможертви, сред които е и това да зареже училище. Той продължава да играе за удоволствие, като избира образованието и завършва УНСС.

Още като студент започва да дава уроци по тенис и работи на кортовете в “Дианабад”. Често играе и спаринги. По-късно продължава образованието си в Германия, като завършва международен маркетинг във Франкфурт. И там не изоставя тениса, защото има възможност да играе по време на стажовете си за различни компании в университета.

След това Мирослав решава да се прибере окончателно с бъдещата си съпруга в България. Той работи в компания, която се занимава с внос, дистрибуция и маркетинг, като съчетава професията със заниманието си като треньор в “Малееви”.

Миро е бил голям фен на Андре Агаси, но в момента се възхищава на Рафа Надал. “Четох научно изследване, че физически най-трудното нещо за който и да е спорт е да победиш Надал на червени кортове”, впечатлен е той.

По време на ваканциите много обича да пътува и дори съжалява, че има толкова много страхотни места за виждане, че човешкият живот не е достатъчен, за да се посетят всички. Другите хобита на Миро са да играе футбол с приятели и да кара ски през зимата.


Състезателна дейност

 • 2000-2006 – състезател на ТК Габрово
 • 2004 – Държавен турнир юноши до 16г ТК „Плевен 90“ – 1-во място
 • 2005 – Държавен турнир юноши до 16г  „ТСГК“ – 2-ро място
 • Участие в редица турнири от календара на БФТ във възрастовите групи до 12г, 14г и 16г.
 • Най-добро представяне – 4-то място в  годишната ранглистата на България до 16г.
 • 2008-2012 – В отбора на УНСС

Треньорска дейност

 • 2008-2011 – ТК Диана
 • 2011-2013 – треньор на свободна практика
 • От 2020 – ТК Малееви

Образование

 • 2008 – 2012,  Бакалавър по „Бизнес администрация“ в УНСС
 • 2013 – 2015, Магистър по „Международен маркетинг“ в University of Applied Sciences Mittelhessen, Германия

Езици

Английски език