Драгомир Такев

Драгомир Такев

треньор

Драгомир Такев играе тенис от ранна детска възраст, дори няма ясен спомен на колко години хваща ракета за първи път. Още в началото се среща с госпожа Берберян, както я нарича. Тя е сред треньорите му на кортовете на ЦСКА.

Драгомир Такев играе тенис от ранна детска възраст, дори няма ясен спомен на колко години хваща ракета за първи път. Още в началото се среща с госпожа Берберян, както я нарича. Тя е сред треньорите му на кортовете на ЦСКА. Годините летят и Драго минава като състезател през различни клубове. А в края на 2004 г., когато врати отваря Тенис клуб Малееви, Драго е от първите треньори, които започват работа там. Паралелно следва специалност “треньор по тенис” в НСА. Остава в Клуба като треньор десет години, докато не решава “да се заеме сам с нещата” и започва управлението на спортен комплекс в София Тех Парк. В момента, в който изтича договорът му там, Драго получава от Тенис клуб Малееви “предложение, на което не може да откаже” и с удоволствие се завръща към любимата си треньорска дейност. Не на шега за него казват, че е от “универсалните” треньори – работи с деца (контактите с малкия му син са го научили на любов и специално отношение към децата), с възрастни и дори му беше възложено да поеме нелеката задача да организира и води Групи пораснали и Кардио тенис.

Когато учи някого да играе тенис, малък или голям, основната цел на Драго е да му помогне да изпита удоволствието от играта, да го запали. “Да се връща при нас отново и отново”, казва Драго. ”Тогава знам, че съм си свършил добре работата.”

По думите му общност като тази на тенисистите не се среща често. Дори я припознава като второ семейство. Тенисът събира любителите не само на тренировки, но общността се самоорганизира и за турнири и забавления. При това много често не става изобщо дума за победата в играта, а за споделеното удоволствие.

В биографията си Драгомир има и десет години професионален опит със съдийство в тениса. Бил е съдия на стол, на линия, по международни турнири. В един момент осъзнава, че тези ангажименти са несъвместими, според него, със семейния живот и прекратява тази си дейност.

Драго е и един от добрите  “плетачи” на ракети в нашия Клуб, към когото нашите членове се обръщат за добра смяна на кордажа.

Драго е истински природозащитник. Обича животинки от всякакъв род, а на цветята, дори и на някои бурени(!?), знае латинските наименования. Ако искате да знаете кое точно цвете е suculenta, Драго е човекът, ще ви обясни! Ако намери таралежче, ще ви го даде за “осиновяване”… В свободното си време обича да градинарства в големия си двор. Това е и любимото му хоби, другите са дърводелството и риболова. Би искал да има много повече свободно време за тези приятни за него неща…

Състезателна дейност

1994-2000 участва в многобройни юношески състезания у нас

Образование

2003 31 СУЧЕМ “Иван Вазов”, София

2010 Бакалавър, специалност „Треньор по тенис”, НСА „В. Левски”

Треньорска дейност

2004-2015  ТК Малееви

2017- 2022 София Тех Парк

2022 ТК Малееви

Езици

Английски език

Контакт

dragomir.takev@maleevi.academy