Амбиция и перспектива

Амбиция и перспектива

ПЕРСПЕКТИВА И АМБИЦИЯ: NB към родителите: всеки човек вложил ресурси и чувства в нещо иска и мечтае да види резултат – продължавайте да искате децата да са победители, това е повече от нормално, но трябва да държим нашите желания и напрежение под контрол. Като родители е важно да слагаме спорта на децата в перспектива и да олекотяваме важността му – така ще помогнем на децата си да поемат контрол и отговорност, да се усещат подкрепени от нас и с тази вяра в себе си да играят с лекота.

РОДИТЕЛИТЕ СЛЕД МАЧ И ТРЕНИРОВКА имат шанс да затвърдят конкретни спортни и житейски уроци. Примерен сценарий:

  1. КАК БЕШЕ… отворен въпрос, който е покана за разговор.
  2. ЗАБАВЛЯВА ЛИ СЕ… рано в разговора става ясно, че основна причина детето ни да играе точно този спорт е да му доставя радост.
  3. Следват няколко ВЪПРОСА КОНКРЕТНИ ЗА ИГРАТА, които показват, че се интересуваме и познаваме спорта и това, което научава детето ни е важно.
  4. НАКРАЯ ИЗМЕСТВАМЕ ФОКУС към останалата част от деня, внушаваме, че този конкретен спорт е само една част от живота, че има и други важни елементи, които изграждат личността.

Като родителите сме отговорни за общото благосъстояние на нашите деца и пренасочването на вниманието към друга част от живота помага ДА СЪХРАНИМ СПОРТА В ПЕРСПЕКТИВА.

Share this post