Философия

Сърцето е нашият двигател, а спортът - нашият път.

Метод

Методът Малееви учи децата да играят с лекотата на големите шампиони. Вярваме в дисциплината, полагането на усилие, работа и постоянство. Прилагаме ги с внимание и търпение. Методът е базиран върху наследството събирано от Юлия Берберян и трите сестри мач по мач четвърт век по кортовете на световните стадиони. Този опит комбинираме с най-съвременните методи на спортната педагогика.

Мисия

Нашата мисия е да вдъхновяваме и даваме възможност на спортистите да мечтаят и вярват в своите способности и сила. Младите тенисисти развиват с нас потенциала си, научават се да тренират усилено и с постоянство, да се състезават с майсторство и лекота. Първокласният спортист за нас е и осъзната личност, която подкрепяме в израстването с допълнителни занимания и спортна психология. В нашата Академия състезателите се развиват като цялостни спортисти с психическа издържливост и вътрешна сила.

Провеждаме майсторски класове с известни гост треньори, включително сестри Малееви. По този начин осигуряваме приемственост между поколенията, между минали и бъдещи шампиони и сме съпричастни към трудностите по пътя на младите спортисти.

Философия на позитивното треньорство

В различните учебни програми в Тенис клуб Малееви и в нашата Академия интуитивно бяхме започнали да прилагаме философията на позитивното треньорство и да вдъхновяваме родителите. Благодарение на Джим Томпсън, вече имаме ясна и стройна програма и сме част от световнaта общност, основана от него: www.PositiveCoach.org. От 2015 година сме асоциирани към Общността за позитивно треньорство (Positive Coaching Alliance) и работим по тяхната методика: възпитаваме Състезатели с тройно въздействие, които развиват себе си, съотборниците си и самата игра. Фокусът ни е върху цялостното развитие на детето като състезател и като човек. Подкрепяме родителите на нашите деца да се фокусират върху голямата картина и върху спорта като фундаментална възможност за развитие на децата.