Наташа Радуканова

интервю

-Как протече скорошното обучение в Швейцария ?

-Миналата година също бях на обучения, свързани със специална физическа подготовка по тенис, които се организираха в България. Това в Швейцария беше на съвсем друго ниво, и затова съм благодарна на Тенис клуб Малееви, че ме командироваха и имах възможност да бъда една седмица в Националния швейцарски тенис център в гр.Биен. Там главен треньор по физическа подготовка е Бени Линдер. Той е бил помощник на Пиер Паганини, треньорът по физическа подготовка на Мануела, Катерина и Магдалена Малееви, а по-късно и на Роджер Федерер. Най-добрите тренират при най-добрите и аз се уча от тях! (усмихва се)

-Как бяха планирани тренировките?

-Беше планиран целия тренировъчен процес и условията за тренировка. Имаше контрол на натоварването и методика на преподаване, поставените конкретни задачи от физическо, техническо, тактическо и психологическо естество, бяха съобразени с всяка възраст.

-Кои са новостите, които овладяхте ?

-Бени Линдер наблегна на поведението на корта, на първата подскочна стъпка и как основните стъпки в тениса трябва да бъдат широки, с нисък център на тежестта и готовност за бърза реакция, с цел максимално покриване на корта за максимално кратко време.

-Какви са изводите от обучението?

-Тренировките трябва да са максимално близки до състезателната среда, с висока интензивност и с постоянно наслагване на нови движения, с цел взимане на бързи и адекватни решения в различни ситуации.

Много съм доволна от професионалната работа по време на цялото обучение.