Метод

Сестри Малееви са уникално явление в световния тенис. Мануела, Катерина и Магдалена заслужиха място в топ 6 на световната ранглиста и поставиха купища рекорди, които ще останат завинаги вписани в историята на спорта.

Големият тенис откри България чрез Малееви, а те откриха за подрастващите у нас великолепните перспективи на тази игра. От първия успех на 12-годишната Мануела на Orange Bowl през 1979 г., през победата на Катерина в Хюстън 1990 г. и нейния рекорден брой участия и победи за българския отбор във Fed Cup, до последното участие на Магдалена в Цюрих 2004 г., четвърт век в световния тенис елит имаше поне една Малеева.

Треньор на сестрите в продължение на 20 години е тяхната майка Юлия Берберян-Малеева. “Успехите ни стават възможни благодарение на работата ни в екип” – казва Юлия Берберян. Тя е треньор и на още няколко национални шампиони през годините: Богдана Маринова, Надежда Василева, Марк Марков, Никол Христова, Кристина Неделчева.

Юлия Берберян-Малеева получава поредното си световно признание през 2016 г., когато Женската тенис асоциация (WTA) и връчва наградата “Майка”.

Състезателите в нашата Академия развиват себе си, съотборниците си и уважение към играта. Вярваме не толкова в таланта, а в целеустремената работа и тренировки. Нашите състезатели израстват с НАГЛАСА ЗА РАЗВИТИЕ. За нас това означава вяра, че можем да станем по-умни и по-добри в спорта и живота, като учим и тренираме здраво.

Вярваме, че работата и ученето могат да са приятни занимания. За да е така е необходимо сами да пожелаем и да изберем своя път.