Жълто ниво 10+

КАМПАНИЯ Play+Stay!

В унисон с усилията на тенис федерациите по света ние приветстваме юноши и девойки в групите 11-18 г.

Това са така наречените жълти групи с жълти топки при стандартни размери на корта, височина на мрежата и размер на ракетата.

Тези групи имат две основни цели:

null

Да стимулират порасналите тенисисти да продължат да се развиват в спорта

Има данни, че 70 % от активно трениращите деца се отказват след 13-годишна възраст. Вярваме, че постепенно може да променим това. Групите за юноши и девойки предлагат възможност да задържим порасналите деца и те да продължат да спортуват редовно в групов формат, който е забавен и много важен в спецификата на социалното развитие през юношеството. Треньорът осигурява усъвършенстването на тактическите и техническите им умения в тениса, както и включването им в групи пораснали и в турнири за любители в по-напреднала възраст.
null

Да привлекат нови любители на тениса да започнат в подходящи за възрастта им групи

Някои деца се сещат за тенис след 10-годишна възраст и е важно да ги подкрепим в желанието им да овладеят този спорт.

Както и по-малките играчи, начинаещите в жълтите групи използват по-бавни топки на по-малък корт, но преминават през тези нива значително по-бързо заради физическата сила, координацията и когнитивните умения, характерни за юношеството.

Преди да се запишете в група, е необходимо да направите среща със Златка Петрова – groups@maleevi.academy, която да прецени нивото и най-подходящата за Вас група.  Следвайте стъпките за записване.

Нашата школа е съпричастна с кампанията Play+Stay на Международната тенис федерация, която има за цел да приобщи повече деца, състезатели и любители към тениса.